úterý 20. července 2010

Dynamics AX for Retail

1. srpna tohoto roku má být zveřejněn produkt s názvem Dynamics AX for Retail. Není to vlastně úplně nový systém, protože jej Microsoft odkoupil od původního výrobce (LS Retail), ale pokud jste s ním (podobně jako já) nikdy nepracovali, je stručný přehled určitě na místě.

Dynamics AX for Retail se skládá ze dvou částí:
  1. Dynamics AX 2009 (jiná verze není podporována), samozřejmě s dodatečnou funkcionalitou
  2. Samostatný .NET klient (POS klient), komunikující s Dynamics AX
V Dynamics AX se konfigurují položky, ceny, sklady a další obchodní data. Dále se přímo v Axaptě nastavuje GUI POS klienta a funkce tlačítek, k čemuž slouží grafický designer (cool!). Vzhled a funkce POS klienta mohou být specifické pro konkrétního uživatele či terminál.
 
POS klient podporuje platby kartou, slevy, dárkové certifikáty, věrnostní programy a spoustu dalších funkcí. Jednotlivé funkční bloky jsou implementovány v .NET a partneři je mohou rozšiřovat, nahrazovat, nebo samozřejmě dodávat vlastní. Detaily o .NET části implementace bohužel neznám.

Co se technické stránky týká, POS klient má vlastní databázi a některé informace si udržuje lokálně a s Dynamics AX si je vyměňuje dávkově (změna dat na straně AX, přenos informací o transakcích do AX na konci pracovní doby), jiná data si POS vyžaduje z AX v reálném čase.

Verze, která vyjde 1. srpna, bude podporovat 16 zemí (např. USA, UK, Kanada, Austrálie), dalších 22 zemí (včetně České republiky) má být podporováno od prosince.

Zajímavou prezentaci (cca 1 hod.) je možné najít na stránkách Convergence 2010. Asi nejpodrobnější dostupné informace jsou obsaženy ve dvousetstránkovém tréninkovém materálu (CustomerSource).

Žádné komentáře:

Okomentovat